Skip to content

BEST Board of European Students of Technology

BEST
BEST (Board of European Students of Technology) je neprestano rastuća, neprofitna i politički neutralna organizacija. Od 1989. godine obezbeđujemo komunikaciju, saradnju i razmenu za studente širom Evrope. Danas postoji 96 lokalnih BEST grupa raspostranjenih u 34 zemlje Evrope.

Vizija naše organizacije je osnaživanje različitosti, stoga BEST teži da pomogne evropskim studentima da postanu više međunarodno orijentisani, dostižući bolje razumevanje evropskih kultura i razvijajući kapacitete međunarodno baziranog rada. Takvo okruženje pruža mogućnosti za lični razvoj studenata i podržava ih u dostizanju njihovog punog potencijala. Naravno preko naše misije koja je razvoj studenata, uspevamo da ostavimo našu viziju i zato stvaramo prilike studentima da se upoznaju i uče jedni od drugih kroz naše akademske i vanakademske događaje i edukativne simpozije. Aktivnim angažovanjem u BEST-u, studenti razvijaju svoje liderske veštine, organizacione i komunikacione sposobnosti, stiču znanja i iskustva iz oblasti pisanja i upravljanja projektima, timskog rada, prezentacionih veština itd. Neprekidno se trudimo da povežemo studente sa kompanijama i univerzitetima, ali i sa njihovim kolegama iz različitih evropskih zemalja.

Lokalna BEST grupa Novi Sad, osnovana je 2005. godine pri Univerzitetu u Novom Sadu i zajedno sa ostalim lokalnim BEST grupama čini dobro organizovanu, mladu i inovativnu studentsku mrežu.

 

Tokom 14 godina postojanja mnogo naših studenata posetilo je neki od evropskih univerziteta kako bi pohađali akademski seminar ili prisustvovali nekom od neformalnih skupova i upoznali se sa drugim kulturama, kao i kolegama iz cele Evrope. Ugostili smo preko 350 stranih studenata u Novom Sadu koji su pohađali neke od naših akademskih seminara ili neformalnih skupova. Upoznali smo ih sa lepotama Novog Sada i Srbije, našom kulturom i običajima.

Informacije o našim projektima

Kao evropska organizacija naši projekti i mogućnosti napredovanja unutra organizacije su mnogobrojni. Neki od naših projekata su sledeći:

Međunarodni akademski seminari – su događaji otvoreni za sve studente univerziteta na kojima postoji lokalna BEST grupa. Na ovim seminarima studenti prisustvuju predavanjima na najrazličitije teme održanim od strane profesora univerziteta ili eksperata kompanije koja podržava projekat. Pored predavanja učesnicima se omogućavaju i posete kompanijama, rad u laboratorijama, radionice i tome slično. Na kraju kursa učesnici polažu test koji ima za svrhu evaluaciju njihovog stečenog znanja za vreme trajanja istog i nakon toga dobijaju sertifikat uz pomoć kojeg mogu da dobiju neke dodatne bodove ili pogodnosti na njihovom inicijalnom univerzitetu.

Partneri

BEST
BEST
BEST
BEST
BEST
BEST
BEST
BEST
BEST
BEST
BEST

Kontakt Tu smo za sva vaša pitanja

Radno vreme:

Ponedeljak – Petak

10 – 17h

Kontakt:

informacijezamlade@gmail.com

+381 65 596 3 596

Pišite nam

Leave this field blank