Skip to content

JCI Novi Sad

JCI Novi Sad
JCI Novi Sad deo je globalne neprofitne organizacije JCI (Junior Chamber International – www.jci.cc), svetske zajednice mladih, aktivnih građana uzrasta 18-40 godina, koji dele uverenje da u cilju stvaranja pozitivnih promene moramo uzeti učešće u kolektivnim akcijama za poboljšanje sebe i sveta oko nas. Angažovanjem u aktivnostima od značaja za razvoj i putem projekata, članovi pokazuju svoju društvenu odgovornost i poboljšavaju sebe kroz učešće, liderstvo i akcije.

JCI Novi Sad osnovan je 17.03.2003. Deo je međunarodne organizacije koja broji oko 200.000 aktivnih i milione počasnih članova, u više od 5.000 lokalnih organizacija u preko 115 zemalja širom sveta. Ideja koja okuplja članove JCI je lični i profesionalni razvoj, društveno odgovorno ponašanje i iniciranje i širenje pozitivnih promena u društvu projektima edukativnog, poslovnog i humanitarnog karaktera. Članovi JCI neprestano traže načine da žive u skladu sa JCI sloganom: Budi Bolji. Kritički razmišljaju o aktuelnim problemima u želji da nađu održiva rešenja za bolju budućnost. Ne samo da veruju da je unapređenje društva i njih samih moguće, već i da je to njihova odgovornost.

JCI ima sklopljene sporazume o saradnji sa sledećim organizacijama: ICC (International Chamber of Commerce), UNICEF , CARE, AIESEC, P AHO, WHO (World Health Organization) i UNESCO. Osim toga, JCI je jedina organizacija koja ima pravo da koristi amblem Ujedinjenih Nacija.

Informacije o trenutnim aktivnostima udruženja JCI Novi Sad mogu se pratiti na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Linkedin.

JCI Novi Sad – Program

JCI Novi Sad svoje članove angažuje na projektima u oblasti preduzetništva, međunarodne saradnje, kvaliteta obrazovanja, kulture i razvoja društvene zajednice. JCI pruža priliku da kroz takvu vrstu aktivnosti članovi razvijaju sebe, i profesionalno i privatno, kroz treninge i praktično iskustvo. Sve različitosti pojedinaca u JCI-u se spajaju u jedan cilj – aktivno učestvovanje u projektima za bolje sutra. JCI Novi Sad svoje aktivnosti ostvaruje u skladu sa Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija. Pored brojnih edukativnih predavanja i konferencija iz različitih oblasti, članovi JCI-a realizuju različite projekte u lokalnoj zajednici. Neki od tih projekata su:

Humanitarni turnir u basket 3x3 „Igrajmo za Dečije selo”

JCI Novi Sad prepoznao je potrebe mlađe i starije dece Dečijeg sela „Dr Milorad Pavlović“ za dodatnom edukacijom i uključivanjem u sportske aktivnosti, kako bi im obezbedio lepšu i bolju budućnost. U skladu sa pravilima i potrebama ove ustanove, prikupljena sredstva usmeravaju se na pohađanje stručnih kurseva za decu, korisnih na njihovom putu ka osamostaljivanju, kao i na nabavku edukativnih igara i materijala za radionice koje se sprovode u okviru redovnog programa. Cilj projekta je da se kroz druženje i sport animiraju društveno odgovorne kompanije i građani koji su u prilici da podrže ovu akciju i koji prepoznaju njen potencijal.

Svetski dan čišćenja – World Cleanup Day

Svetski dan čišćenja predstavlja najveću globalnu ekološku akciju. Zamišljen je kao zeleni talas koji kreće iz Japana a završava se na Havajima – ideja je da ceo svet čisti svoju okolinu istog dana u isto vreme (akcije počinju u 10h prema lokalnom vremenu). JCI je 2018. godine na globalnom nivou proglašen najboljim partnerom World CleanUp Day-a. JCI Novi Sad pored obeležavanja Svetskog dana čišćenja organizuje i nekoliko akcija čišćenja koje mu prethode, a u cilju buđenja svesti lokalne zajednice o značaju očuvanja životne sredine.

TOYP (TEN OUTSTANDING YOUNG PERSONS)

JCI TOYP je međunarodni program koji formalno odaje priznanje mladim ljudima koji se ističu u svojim životnim pozivima i stvaraju pozitivnu promenu. Prepoznavanjem tih mladih ljudi JCI podiže status društveno odgovornih lidera u svetu. Dobitnici priznanja motivšu svoje kolege da traže izvrsnost i služe drugima. Njihove priče o otkrićima, odlučnosti i domišljatosti podstaći će mlade ljude da budu bolji lideri i stvaraju bolje društvo.

HEROJI RECIKLAŽE - Efikasno ekološko rešenje koje će povećati količinu recikliranog otpada

JCI Novi Sad u saradnji sa Telenor fondacijom pokrenuo je projekat „Heroji reciklaže“ sa ciljem da poveže ulične sakupljače sekundarnih sirovina i građane Novog Sada kako bi se povećao procenat količine otpada koji završava u procesu reciklaže. Ideja je da animiramo građane da se uključe u projekat tako što ćemo im putem aplikacije omogućiti da lako stupe u kontakt sa osobom koja sakuplja otpad kako bi u dogovorenom roku mogli da im predaju sekundarne sirovine. Time želimo da podržimo marginalizovanu grupu uličnih sakupljača i javno zagovaramo procese donošenja pravnih akata koji će uticati na uređenje te oblast u Republici Srbiji kao i da povećamo svest građana o značaju zaštite životne sredine.

Partneri

JCI Novi Sad
JCI Novi Sad
JCI Novi Sad
JCI Novi Sad
JCI Novi Sad
JCI Novi Sad
JCI Novi Sad
JCI Novi Sad
JCI Novi Sad
JCI Novi Sad
JCI Novi Sad

Kontakt Tu smo za sva vaša pitanja

Radno vreme:

Ponedeljak – Petak

10 – 17h

Kontakt:

informacijezamlade@gmail.com

+381 65 596 3 596

Pišite nam

Leave this field blank