Skip to content

Novo kulturno naselje

Novo kulturno naselje
Novo kulturno naselje je udruženje osnovano 2014.godine. Misija NKN-a jeste osnivanje Kulturnog centra na Novom naselju, delu grada koji broji preko 40.000 stanovnika. Ciljevi udruženja su: -Promocija kulture, a naročito kulture mladih u kontekstu kreativnog izražavanja kroz kulturno-umetničke programe, gde se ciljevi ostvaruju na polju: muzičke, filmske, likovne, dramske umetnosti, arhitekture i psihologije -Očuvanje životne sredine, promocija ekologije i zdravih stilova života -Promovisanje vrednosti otvorenog i tolerantnog društva -Razvijanje svesti o poštovanju osnovnih prava i sloboda čoveka .

Programi koje udruženje realizuje:

-Aplauz fest – Pozorišni festival
-21114 Film fest
-Dobro došli na Naselje – Festival umetnika i komšiluka

-Kurbla – Televizijska emisija o mladim herojima  

-Alternatura – Biciklističke ture Novim Sadom
-Art Kvart – Start! – Umetničke sekcije za mlade  
-Rekreaktivizam – Program kurseva za mlade

-Rezidencijalni programi razmene umetnika

-Zelene i eko akcije – Akcije uređenja javnih površina

-Humanitarne akcije
-Umetnički performansi

-Izdavaštvo  

O narednim projektima

-Krajem ovog meseca planiramo finiširanje parka „Među brezama“. Nakon posavljene saletle i mobilijara, planirano je da se zasadi 25 breza u javnom prostoru.

-U toku je konkurs za projekat „Art Kvart – Start!“, kog čine vajarska, dramska, muzička, plesna i filmska sekcija. Mladi će imati prilike da se upoznaju sa različitim umetničkim praksama i tehnikama, i proizvedu individualno i kolektivno umetničko delo. Kolektivno umetničko delo biće kratkometražni film, produkt svih pet sekcija gde se filmom bavi svaka sekcija iz svog ugla.

-U sklopu internacionalnog projekta „Magic Carpets“, mladi novosadski umetnici će imati priliku da provedu 40 dana u rezidenciji u jednoj od 13 zemalja partnerskih organizacija na projektu.

-„Da li možeš da pobediš ovu ekipu“, projekat u realizaciji sa školom „Milan Petrović“ na Novom naselju. Fudbalski susreti u sklopu škole, rezultovaće humanitarnim turnirom na kraju godine. Fudbal se igra između tima Radnog centra škole Milan Petrović sa jedne strane, i raznoraznih prijavljenih timova sa druge strane.

-Serija „Kurbla – Pozitivni mladi ljudi“ afirmiše sjajne aktiviste i njihove poduhvate. Sredinom novembra biće emitovana prva epizoda, a do kraja godine ukupno 4. Tokom 2019. biće emitovano 14, i tokom 2020. godine, 12 epizoda na RTV Vojvodine.

Partneri

Novo kulturno naselje
Novo kulturno naselje
Novo kulturno naselje
Novo kulturno naselje
Novo kulturno naselje
Novo kulturno naselje
Novo kulturno naselje
Novo kulturno naselje
Novo kulturno naselje
Novo kulturno naselje
Novo kulturno naselje

Kontakt Tu smo za sva vaša pitanja

Radno vreme:

Ponedeljak – Petak

10 – 17h

Kontakt:

informacijezamlade@gmail.com

+381 65 596 3 596

Pišite nam

Leave this field blank