Skip to content

Oblakoder

Oblakoder
Oblakoder je mesto susreta radoznalih i ljubopitljivih.

Prateći puls grada, Oblakoder svakodnevno prenosi do sad neispričane priče, otkriva mlade autore i postavlja važna društvena pitanja. Stanovnici Oblakodera su pretežno mladi novinari, radnici u kulturi i umetnici koji pišu jezikom svoje generacije i neguju kritički stav prema svetu u kome žive.

Udruženje Oblakoder ima osnovnu delatnost – Oblakoder magazin, koji čini osnovu našeg programa. 

Oblakoder se bavi: 

  1. Planiranjem, uređivanjem i plasiranjem Oblakoder magazina 2. Planiranjem, uređivanjem i snimanjem podkasta Digitalni kasetofon 3. Organizovanjem događaja namenjenih mladima 4. Organizovanjem kursa o osnovama novinarskog pisanja 

Oblakoder magazin je onlajn magazin koji je nastao kao proizdvod zajedničkog rada petoro mladih novinara koji su želeli da stvore medij koji će moći da odgovori na potrebe i interesovanja mladih. Oblakoder je registrovan u Nacionalnom registru medija. 

Oblakoder je, simbolično, pokrenut 25. maja 2018. godine i bavi se osnaživanjem mladih i promocijom kulture i umetnosti mladih u Srbiji i regionu. 

Oblakoder ima i radijsku emisiju Digitalni kasetofon koja se emituje na RadioAparatu, koja se bavi mladim muzičarima i muzičkim sastavima u regionu. 

Osnovni cilj Oblakodera jeste da promoviše pozitivne priče o mladim ljudima, govori o njihovim problemima i podstakne ih na kritičko razmišljanje i na to da postanu aktivni članovi društva. 

Misija Oblakodera jeste da postane prvo mesto kome se okreću mlade osobe u regionu radi informisanja i promišljanja sveta oko sebe. 

Krilatica Oblakodera je – Mlade interesuju društvo i kultura. 

Oblakoder je od početka svog rada odškolovao preko 50 mladih novinara, pošto je jedna od osnovnih aktivnosti Oblakodera mentorisanje mladih novinara. Zbog činjenice da je Oblakoder registrovan medij naši saradnici na svojim fakultetima prijavljuju praksu u Oblakoderu. U sklopu učenja o novinarstvu, organizovali smo nekoliko radionica i stvorili pravilnik za novinarsko pisanje. 

Oblakoder je od svog nastanka organizovao i nekolicinu događaja – od žurki, preko susreta sa mladima radi diskusije, pa sve do džem sešna namenjenog umreživanju mladih muzičara. 

Naša želja je da postanemo online prostor za okupljanje mladih, ali da taj prostor pokrećemo i u „offline“ svetu, različitim programima i inicijativama.

Kontakt podaci

www.oblakoder.org.rs

Partneri

Oblakoder
Oblakoder
Oblakoder
Oblakoder
Oblakoder
Oblakoder
Oblakoder
Oblakoder
Oblakoder
Oblakoder
Oblakoder

Kontakt Tu smo za sva vaša pitanja

Radno vreme:

Ponedeljak – Petak

10 – 17h

Kontakt:

informacijezamlade@gmail.com

+381 65 596 3 596

Pišite nam

Leave this field blank